Μικροσκοπικό Θέατρο

Ώρα έναρξης των παραστάσεων τα Σάββατα 20:00 και τις Πέμπτες 21:00. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 697 445 0680

Μουσικές στιγμές

Η Τιτή Αντωνοπούλου χορεύει με θέμα τη στιγμή της εμπειρίας της μουσικής του Σούμπερτ [17 Φεβρουαρίου, 17 Μαρτίου, 21 Απριλίου, 19 Μαΐου).

Opus 100 Duo

Η ανθρώπινη δυάδα ενωμένη και χωρισμένη, από κοντά κι από μακριά. Χορεύουν η Κατερίνα Αβραμοπούλου και η Αναστασία Λύρα [17 Φεβρουαρίου, 17 Μαρτίου, 21 Απριλίου, 19 Μαΐου).

Music for a While

Μια μουσική παράσταση με Ντάουλαντ και Περσέλ. Δέσπω Βαρουδάκη: κιθάρα, Ελένη Πανταζάτου: χορός, Ρωξάνη Παπαδημητρίου: τραγούδι [24 Φεβρουαρίου, 1 Μαρτίου, 3 Μαρτίου, 8 Μαρτίου, 10 Μαρτίου]

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημέρωση με email για τις παραστάσεις στο Μικροσκοπικό Θέατρο.

O Solitude

Αργός χρόνος, στοχαστηκότητα, μινιμαλισμός, εικαστικότητα, χαρακτηρίζουν τη νέα αυτή παράσταση του Μικροσκοπικού Θεάτρου, όπως χαρακτηρίζουν ένα μεγάλο μέρος του ρεπερτορίου του.

Παρ’ όλ’ αυτά το Ο Solitude δεν μοιάζει με κανένα άλλο έργο αυτού του ρεπερτορίου. Θέμα του είναι η περίφημη δήλωση «παντρεύτηκα την Αγγλία» της «παρθένας βασίλισσας» Ελισάβετ της πρώτης (1533 – 1603). Αυτό το ιστορικού και φεμινιστικού ενδιαφέροντος θέμα μεταφράζεται κατά την παράσταση σε μια επαναληπτική, αφαιρετική και εικαστική σκηνική δράση η οποία γρήγορα καταφέρνει να οικοδομήσει και να κερδίσει την νοηματική αυτοδυναμία της.

Το ιστορικό θέμα λειτουργεί ουσιαστικά λιγότερο ως αφορμή για το έργο και περισσότερο ως καταλύτης για την ελευθέρωση της πλούσιας νοηματικής, και συμβολικής δυναμικής της σκηνικής δράσης. Μια πολύ ιδιαίτερη και ασυνήθιστη σχέση ανάμεσα στο έργο και το θέμα του.


Μουσική: Henry Purcell, O solitude  Thomas Tallis, Salve Intemerata
Χορογραφία, κοστούμια, φωτισμοί: Αναστασία Λύρα
Χορός: Γιάννης Μήτσος Εύα Παγουλάτου
Φωτιστικός αυτοσχεδιασμός: Άλκης Σπηλιώπουλος
Διάρκεια: 45 λεπτά.

Μικροσκοπικό Θέατρο  
9 Δεκεμβρίου 2017 Come Again

 

Φωτογραφίες: Χριστίνα Σαρλάμη

 

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn