Νατάσα Αβρά

natasha avraΧορεύτρια και δασκάλα χορού. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (1986).

Έχει χορέψει με αρκετές ελληνικές ομάδες χορού : Σχεδία Ομάδα Χορού, Αναστασίας Λύρα (1997-2003), Λονδίνο, Αγία Πετρούπολη, Μόσχα, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Κούβα / Χορικά, Ζουζούς Νικολούδη / Αναλύα, Μαίρης Τσούτη / Χοροθέατρο Ναυσικά, Σοφίας Σμαήλου / Θεατρικοχορευτική ομάδα, Λίλης Βελισσαρίου / Ωκυρρόη, Βάσως Μπαρμπούση / Πρόσκαιρη σύνθεση, Ντορίνας Καλεθριανού / Salta futuro, Τατιάνας Λοβέρδου / Αεικίνητρο, Νίνας Αλκαλάη / Μάγμα, Στέφανης Τσάκωνα, κ.α.

Μεταξύ άλλων έχει διδάξει: Σύγχρονο (2004-2009) στην Επαγγελματική σχολή της Σόφης Κατσούλη, Ρυθμική στην ΚΣΟΤ(1997-2000), Αυτοσχεδιασμό και contact improvisation στη σχολή χορού «εν κινήσει» (2006,2007). Στοιχεία Χορογραφίας στο σεμινάριο της ΕΟΚ για νέους χορευτές.

Σαν ανεξάρτητη χορογράφος παρουσίασε τρεις χορογραφίες με το Αθηναϊκό Χοροθέατρο (1992,1993) σε περιοδείες στην Ελλάδα (Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί, Καστοριά, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Κέρκυρα), βραβεύτηκε για το σόλο της «Μικρές αναλογίες» στο διαγωνισμό για νέους χορογράφους «Ραλλού Μάνου» (1997) του Δήμου Αθηναίων, συμμετείχε στο 2ο και 3ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων (ΣΕΧ).

Υπήρξε συν-ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού «κει φυσσά» (2004-2010), με την οποία συμμετείχε σαν χορογράφος και χορεύτρια, κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ Χορού του ΣΕΧ (μέλος από το 2005) και σε άλλες καλλιτεχνικές διοργανώσεις. Το 2008 η χορογραφία της «εν μέσω ανέμων» παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσιο της Πλατφόρμας Σύγχρονου χορού.

Το 2011 ίδρυσε την «ομάδα χορού Νατάσσας Αβρά» με την οποία παρουσίασε τον Ιανουάριο ένα μακράς διάρκειας σόλο και συμμετείχε τον Μάη στο 10ο Φεστιβάλ χορού Ελλήνων χορογράφων με νέα δουλειά. Συμμετείχε στο 11ο Φεστιβάλ του ΣΕΧ με το έργο «Συνύπαρξη», παραγωγή του 2012.

Από το 2007 έως το 2011 έζησε στο Λονδίνο όπου παρακολούθησε μαθήματα σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας. Δίδαξε ιδιαίτερα μαθήματα χορού σε παιδιά και ενήλικες, χορογράφησε και επιμελήθηκε την κίνηση στη «Λυσιστράτη» ,ανέβασμα του κλασικού τμήματος σπουδών στο King's College of London.

Από τον Αύγουστο του 2011 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Διδάσκει «Τεχνική της κίνησης» στο τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής Ορφ-σχολή Μωραΐτη, σύγχρονο χορό στη σχολή Μάγιας Σοφού και στη σχολή Seli Kanou της Άννας Καραμήτσου, καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα χορού και κίνησης.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn