Σμήνη νησίδες αστερισμοί

smini700x500

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος, η χορογραφία ανακαλύπτει και υπογραμμίζει συναρπαστικές αναλογίες και ομοιότητες ανάμεσα στην κινούμενη ανθρώπινη ομάδα και σε διάφορες άλλες μορφές ομαδικών σχηματισμών που συναντά κανείς στη φύση, έμψυχη ή μη.

Με ελεγχόμενες παραλλαγές και συντεταγμένες του χώρου και του χρόνου που καθορίζουν την κίνηση της χορευτικής ομάδας και χωρίς να επιδιώκεται η αναπαράσταση συγκεκριμένων φυσικών σχηματισμών ή φαινομένων, ένα απέραντο καλειδοσκόπιο ξεπροβάλλει από τις μορφές και σχέσεις, γνωστές στη φύση, οικείες στην αντίληψη του θεατή. Άλλοτε πρωταγωνιστεί το στοιχείο της κίνησης (σμήνη) και άλλοτε το στοιχείο της ακινησίας (νησίδες).

Ο ρυθμός μεταμορφώσεων συμπυκνώνεται δραστικά και αποκρυσταλλώνεται στα εναλλασσόμενα σχήματα των σωμάτων των χορευτών και του συνόλου της ομάδας σε λειτουργία αντίστοιχη μιας γλυπτικής του χώρου αλλά και του χρόνου.

Παρουσιάστηκε το φθινόπωπρο του 1996, σε ανοιχτό χώρο στην Εθνική Πινακοθήκη, στα πλαίσια της έκθεσης Η Τέχνη στο τέλος του 2ού Αιώνα, και, τον ίδιο χρόνο, επί σκηνής, στο Θέατρο Ντάνκαν, στον Βύρωνα.


Χορογραφία: Αναστασία Λύρα
Κοστούμια: Άρτεμις ΑλκαλάηΑναστασία Λύρα
Φωτογραφίες: Τάκης Αναγνωστόπουλος
Παραγωγή - Διοργάνωση: Σχεδία Ομάδα Χορού

Χορευτές

Νατάσα Αβρά  ♦ Βίκυ Αδάμου ♦ Ειρήνη Αλεξίου ♦ Νίνα Αλκαλάη ♦ Τιτή Αντωνοπούλου ♦ Σταύρος Αποστολάτος ♦ Άλκηστις Θεοφίλου ♦ Αλίκη Κόντζιου – ΓούσαΙωάννης Κουκλάκης ♦ Αμάντα Λουλάκη ♦ Ερμής Μαλκότσης  ♦ Νίκος Μαρκάκης ♦ Γιάννα ΜπινάρηΑγγελική Παπαδοπούλου ♦ Ελίνα Παπαδοπούλου ♦ Ελένη Πετράκη ♦ Μίτση ΠίππαΆννυ Χατζηκωνσταντίνου


Φωτογραφίες: Τάκης Αναγνωστόπουλος


Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn