είναι καιρός - δεύτερη περίοδος

Οκτώβριος 2015 - Ιούνιος 2016

To Μικροσκοπικό Θέατρο παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά ένα συνεχές πρόγραμμα σύγχρονου χορού και εικαστικής εγκατάστασης, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Αναστασίας Λύρα, με το γενικό τίτλο Είναι Καιρός. Πρόκειται για μια σειρά από 12 παραστάσεις που παρουσιάζουν κάθε φορά μια νέα παραγωγή και επαναλαμβάνουν μια ή δυο από τις παλαιότερες.

Το πρόγραμμα

ΗμερομηνίαΈργα
31 Οκτωβρίου 2015 Tu Amor en el Mar del Tiempo ♦ Danza Minima - Memoria
7 Νοεμβρίου 2015 GraviDanza IIIΘαλασσογραφία I ♦ Danza Minima - La Reina
5 Δεκεμβρίου2015 Πρόγραμμα Γαλλικής Μουσικής: GraviDanza IIITu Amor ad infinitum ♦ Μπολερό, ένας Λαβύρινθος του Χρόνου
12 Δεκεμβρίου 2015 GraviDanza III ♦ Tu Αmor a ContrarrelojDanza Minima - A los niños
26 Δεκεμβρίου 2015 GraviDanza IIIDanza Minima - La Reina Danza Minima - El Árbol
2 Ιανουαρίου 2016 Αίμα και Μνήμη: Danza Minima - La Suerte ♦ Danza Minima - Memoria ♦ Danza Minima - La Fuente Danza Minima - El Rίo
30 Ιανουαρίου 2016 GraviDanza IIIUn Tango Horizontal
6 Φεβρουαρίου 2016 GraviDanza IIIDanza Minima - El Árbol
5 Μαρτίου 2016 Η Σεχραζάτ όταν χορεύει (Πρόγραμμα Ραβέλ)Σκαρμπό ΣεχραζάτΟντίνΛυπημένα Πουλιά
2 Απριλίου 2016 Η Σεχραζάτ όταν χορεύει (Πρόγραμμα Ραβέλ)Σκαρμπό ΣεχραζάτΟντίνΛυπημένα Πουλιά
21 Μαΐου 2016 GraviDanza IIIΤέσσερις Εποχές: Η Άνοιξη ♦ Το Καλοκαίρι ♦ Το Φθινόπωρο Ο Χειμώνας
25 Ιουνίου 2016 GraviDanza III ♦ Πρελούδιο

είναι καιρός - δεύτερη περίοδος

Η ομάδα καλλιτεχνών που συνεργάζεται με την Αναστασία Λύρα στο Μικροσκοπικό Θέατρο επεξεργάζεται και διερευνά τις δυναμικές που προκύπτουν ανάμεσα στο Χρόνο, το Χώρο και το Σώμα, υπό την καταλυτική παρουσία της αρχαίας τοιχοποιίας που προσδιορίζει τη σκηνή. Η ροή της κίνησης των σωμάτων συνδιαλέγεται με τη στιβαρότητα της πέτρας, ενώ ο παρόντας χρόνος του χορού, της πλέον εφήμερης από τις τέχνες, συναντά στιγμιαία τις δύο χιλιετίες του όγκου της Ρωμαϊκής κατασκευής. Ταυτόχρονα, η ασυνήθιστα μικρή απόσταση του θεατή από το σώμα του χορευτή θέτει αναπόφευκτα την κίνηση υπό εξέταση και ανάλυση, τοποθετώντας την «κάτω από το μικροσκόπιο».

Το γεγονός ότι ο δημιουργικός χώρος του θεάτρου βρίσκεται μέσα στη γη εμπνέει το θέμα της «κυοφορίας» που διατρέχει τις παραστάσεις ολόκληρης της καλλιτεχνικής περιόδου. Ο χώρος αντιμετωπίζεται ως «μήτρα δημιουργίας», ενώ η ενισχυμένη παρουσία του υφάσματος, ως δομικού στοιχείου, μοιάζει να λειτουργεί σαν μια μεταφορά για τους υμένες που περιβάλλουν το έμβρυο.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα Είναι Καιρός τα όρια ανάμεσα στα κοστούμια και τα σκηνικά σχεδόν καταργούνται. Το ένδυμα αναπτύσσεται ως σκηνικό και το σκηνικό αγκαλιάζει το σώμα σαν ένδυμα. Θεματικός άξονας είναι επίσης, η κίνηση στο οριζόντιο επίπεδο, ως πρόσθετο μέσο διαφοροποίησης του χώρου, που καθιστά τη σκηνή και τη δράση πάνω σε αυτή ένα είδος «κάτοψης» του έργου, ακριβώς όπως συμβαίνει στην οπτική του μικροσκοπίου. Η περιστροφή, ως μέσο πύκνωσης του χώρου και του χρόνου, προκύπτει οργανικά από τις μικρές διαστάσεις του θεάτρου και αποτελεί ταυτόχρονη αναφορά σε διαχρονικές κινητικές φόρμες, όπως οι στροβιλισμοί των Δερβίσηδων.

Ένας νέος θεματικός κύκλος παραστάσεων έρχεται να προστεθεί σε εκείνους της Κυοφορίας των Διδύμων, των Ερώτων (Tus Amores), των Tangos. Είναι οι Danzas Minimas (Ελάχιστοι Χοροί), μια σειρά από έργα που δομούνται με βάση μια και μοναδική κινητική εικόνα-ιδέα.

Ώρα έναρξης των παραστάσεων: 20:00 ακριβώς.
Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες: 697 445 0680.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn